Ris betydning

Ordet ris refererer til de spiselige korn, som ofte er en vigtig del af kosten i mange kulturer. Ris kan også betegne risengrød, risotto eller andre retter lavet med ris. Det er en vigtig ingrediens i mange forskellige køkkener verden over.

Eksempler på brug

  • Ris er en populær ingrediens i mange asiatiske retter.
  • Jeg foretrækker at spise brune ris frem for hvide ris.
  • Risotto er en lækker risret fra Italien.
  • I mange kulturer serveres ris som en vigtig del af måltidet.
  • Når jeg laver ris, foretrækker jeg at koge dem i en ris-koger.
  • Jeg kan godt lide at tilføje lidt smør og salt til mine ris.
  • Ris indeholder kulhydrater, som er en vigtig energikilde for kroppen.
  • Rispudding er en populær dansk dessert lavet med ris, mælk og sukker.
  • Rissalat med grøntsager er en frisk og sund ret til sommerens grillfester.
  • Riskiks er et knasende og sundt alternativ til chips og snacks.

Synonymer

  • Ris
  • Risengrød
  • Risotto
  • Risfri

Antonymer

  • Hvede
  • Byg
  • Majs
  • Korn

Etymologi

Ordet ris på dansk stammer fra det oldnordiske ord hrís, som refererer til de tynde, lange korn af en risplante. Ris henviser både til planten selv og til de spiselige korn, der bruges som basis for mange retter i køkkener over hele verden. Dyrkning af ris har en lang historie og er en vigtig del af ernæringen for mange mennesker i verden.

beliggenhedriseskaleredaterisreparerefluktuerendeordbogjydsk